The Best Shark Vacuums in 2022

Het lezen van Domino’s winkelgidsen is als het hebben van uw eigen persoonlijke productconciërge. Wij doen het vervelende deel – diepgaand onderzoek, hands-on testen en experts inschakelen voor advies – dus alles wat u hoeft te doen is op ‘toevoegen aan winkelwagen’ klikken. Daarom noemen we ze Gewoon de beste.

Hoewel sommigen misschien genieten van stofzuigen, is het voor de rest van ons een echt karwei dat moet worden gedaan, en met niet veel tamtam. De realiteit is echter dat stofzuigen noodzakelijk is (vooral als er kruimels in huis zijn die kruimels afgeven). Dus het vacuüm moet de moeite waard zijn: slim ontworpen, gemakkelijk te hanteren, gemakkelijk schoon te maken en eigenlijk goed in, nou ja, zuigen.

Shark bestaat al sinds 1995 en heeft in de loop der jaren veel aanhang gekregen vanwege zijn indrukwekkende verscheidenheid aan stofzuigers en het feit dat ze consequent goed presteren in producttests. Maar welke Shark-stofzuiger is het beste? Nou, dat hangt natuurlijk af van wat je de jouwe nodig hebt om te doen. Hier splitsen we dingen op en voegen we meer toe terwijl we ze allemaal testen. Lees verder voor welke Shark-stofzuiger het beste past bij jouw huis en schoonmaakdoelen.

Onze favorieten

Beste algemeen: Navigator Lift Away


Navigator Lift Away, Shark ($200)

Winkel

Ondergrond: Tapijt, harde vloeren, stoffering | Filtertype: Schuim | Gewicht: 12,5 pond

Wat we leuk vinden:

 • Betaalbaar
 • Draait gemakkelijk
 • Licht

Niks waard:

 • Kan moeilijk te balanceren zijn vanwege de grootte van de bus

Waarom we ervoor hebben gekozen: Een zuinige stofzuiger die geen toeters en bellen heeft maar goed zijn werk doet.

Toen onze producttester de Shark Navigator Lift Away voor het eerst beoordeelde, vond hij het een budgetoptie die zijn werk goed doet. Het is gemakkelijk om door meubels te navigeren op zowel tapijt als harde vloeren, en ondanks zijn sterkte is het gemakkelijk mee te nemen. Het is ook vermeldenswaard dat de filters wasbaar en HEPA-gecertificeerd zijn en allergieën helpen minimaliseren.

Samantha Weiss-Hills, Domino’s adjunct-hoofdredacteur voor de handel, was ook eigenaar van deze stofzuiger. Ze ontdekte dat het geweldig was voor kleine ruimtes, het haar van huisdieren krachtig kon opzuigen en gemakkelijk schoon te maken was. Het kan snel worden geconfigureerd op verschillende aansluitpunten, dus het is supereenvoudig om de bus van het apparaat te halen en het plafond te bereiken of jaloezieën te stofzuigen.

Beste voor huisdieren: UltraCyclone Pet Pro

Haai

UltraCyclone Huisdier Pro, Haai ($ 100)

Winkel

Ondergrond: Tapijt, harde vloeren | Filtertype: Schuim | Gewicht: 2,8 pond

Wat we leuk vinden:

 • Haar van huisdieren wordt niet om de borstel gewikkeld
 • Borstelopzetstuk

Waarom we ervoor hebben gekozen: Deze zuigt snel dierenharen op.

Onze producttester ontdekte dat de Shark UltraCyclone PetPro draadloos een kei is in het opzuigen van dierenhaar zonder dat het verstrikt raakt in de borstel. De Pet Power opzetborstel is gemotoriseerd en zelfreinigend, wat het leven van eigenaren van gezelschapsdieren een stuk gemakkelijker maakt. Het heeft ook een wasbaar filter en een extra grote stofbak. Andere meegeleverde hulpstukken bleken geweldig te zijn voor het reinigen van voegspecie en ingeslepen vuil. Er moet echter worden opgemerkt dat de levensduur van de batterij voor dit kleine vacuüm vrij kort is, ongeveer 10 minuten. Als je een draadloze stofzuiger bij de hand nodig hebt om verdwaalde kruimels te krijgen, en je hebt toevallig een huisdier dat af en toe een plukje vacht laat vallen, dan is deze stofzuiger een goed idee.

Beste bus: CZ2001 Vertex-bus

222

CZ2001 Vertex-bus, haai ($ 400)

Winkel

Ondergrond: Tapijt, harde vloeren, stoffering | Filtertype: HEPA, schuim, vilt | Gewicht: 17,8 pond

Wat we leuk vinden:

 • LED-koplamp
 • Snelheidsinstellingen staan ​​op het handvat
 • Flexibele toverstaf

Waarom we ervoor hebben gekozen: Een effectieve bus met handige ontwerpkenmerken.

In ons verhaal over de beste busstofzuigers, ontdekten we dat de Shark Vertex-bus heel veel slimme details heeft – en ze zelfs goed gebruikt. De bus weegt slechts 9 pond, dus het is gemakkelijk om door het huis te verplaatsen, en de LED-koplamp helpt stof te verlichten. Wat vooral cool is aan deze stofzuiger, is dat de aan/uit-knop op het handvat zit, die ook knoppen heeft waarmee je kunt wisselen van welk oppervlak je probeert te stofzuigen. Zo blijf je in de flow terwijl je werkt.

Beste waarde: S2 Navigator Lift-Away Professional rechtopstaande stofzuiger

edac2ea1-2ac7-454a-a700-6268bcdc7fbc.6309ed012ef8fd32b78a88c8f8ae00e6.jpeg

S2 Navigator Lift-Away, Shark ($200)

Winkel

Ondergrond: Tapijt, harde vloeren | Filtertype: Schuim | Gewicht: 13,7 pond

Wat we leuk vinden:

 • Floor-head zorgt voor balans tussen zacht en sterk
 • HEPA filter
 • Langdurig

Niks waard:

 • Zwaar
 • Snoer rolt niet automatisch op

Waarom we ervoor hebben gekozen: Goed afgerond voor de prijs.

De Shark S2 Navigator Lift-Away is een kampioen in het opzuigen van vuil op zowel hardhouten vloeren als tapijt. Het is niet draadloos, maar onze producttester ontdekte dat het 30 meter lange snoer voldoende ruimte bood om de afstand te overbruggen (en dan hoef je je geen zorgen te maken dat het vacuüm sterft tijdens je schoonmaaksessie). Het is niet alleen geweldig voor vloeren. We ontdekten dat het uitstekend werkt op jaloezieën, trappen, gordijnen en planken. Dat is veel waar voor je geld, als je het ons vraagt.

Beste natte stofzuiger: HydroVac Cordless Pro XL

held-WD201WK

HydroVac Draadloze Pro Xl, Shark ($360)

Winkel

Ondergrond: Tapijt, harde vloeren | Filtertype: Schuim | Gewicht: 8,46 pond

Wat we leuk vinden:

 • Dweilt hardhout of tegels en zuigt tegelijkertijd vuil op
 • Eenvoudig te monteren
 • Makkelijk om het reservoir schoon te maken

Niks waard:

 • Kan alleen worden gebruikt als er vloeistof in het reservoir zit

Waarom we ervoor hebben gekozen: Deze laat de vloeren van je huis fris aanvoelen.

Als je denkt dat stofzuigen slecht is, dan denk je misschien dat dweilen nog erger is. Wie wil er een emmer water door het huis sleuren? Shark’s HydroVac maakt het gemakkelijk om vloeren schoon te maken (opspattende melk was binnen enkele seconden opgedweild) en tegelijkertijd vuil op te ruimen. Onze tester gebruikte het graag in haar badkamer en keuken; een snelle doorloop linker vloeren – hardhout en tegel – ziet er nogal glanzend uit. De stofzuiger is snoerloos, maar houd er rekening mee dat hij wel moet worden opgeladen op een oplaadstation, dat wat ruimte in beslag neemt.

Deze stofzuiger kan alleen worden gebruikt als er vloeistof in het reservoir zit (hij werkt niet zonder; onze tester heeft het geprobeerd), dus het is misschien niet logisch als je weinig ruimte hebt en je vloeren niet altijd hoeven te worden gedweild. Als je echter wel ruimte hebt, is dit een geweldige bonusstofzuiger waarmee je vloeren in een handomdraai zullen schitteren.

Beste robot: AI Ultra 2-in-1 Robot Zelfleeg XL

opt-robot-zelf-lege kopie

AI Ultra 2-in-1 Robot Zelf-Leeg, Haai ($450)

Winkel

Ondergrond: Tapijt, harde vloeren | Filtertype: Niet wasbaar filter | Gewicht: 15 pond

Wat we leuk vinden:

 • Hands-off schoonmaakervaring
 • Gecontroleerd door een app
 • Zelfreinigend

Niks waard:

 • Heeft tijd nodig om in te stellen
 • Heeft ruimte nodig rond het oplaadstation
 • Prijzig

Waarom we ervoor hebben gekozen: Een stofzuiger die voor ons schoonmaakt? Ja graag.

Robotstofzuigers hebben een lange weg afgelegd en het nieuwste Shark-model is serieus indrukwekkend. Het is gemakkelijk uit de doos te monteren (je klikt gewoon een paar stukjes in elkaar en bevestigt de borstels) en laadt het vervolgens op in het dock. Het kost wat tijd om het in te stellen – je moet er eerst voor zorgen dat het in een deel van je huis kan staan ​​met voldoende ruimte om het dock te verlaten, en dan moet je het een kaart van je huis laten maken . Dit deel duurt even (het kostte onze tester twee rondes om de kaart van haar open-concept jaren 70-huis perfect vast te leggen), maar als het eenmaal voltooid is, doet de robot gewoon zijn ding.

Deze kleine man is krachtig en veegt gemakkelijk vuil en andere schmutz op. Hoewel u ervoor wilt zorgen dat de vloer vrij is van snoeren, gaat hij wel achteruit van voorwerpen, zoals speelgoed, op zijn pad. Je kunt ook “no-go” -zones afbakenen als je absoluut niet wilt dat de robot in de buurt van bijvoorbeeld een ventilatieopening of een stel gitaren komt. Als hij klaar is met schoonmaken, gaat de stofzuiger terug naar zijn dock en leegt het stof vanzelf in de bak, die meerdere dagen aan stof kan bevatten. Voor mensen die niet door het huis willen stofzuigen en het liever door een robot laten doen (zelfs bij kleine tegenslagen, zoals geen rommel langs de rand van de muur krijgen), dan is dit een prima investering. Het zal niet voor elk hoekje zorgen, maar als je het elke dag of zo laat draaien, zal het je huis er netter uit laten zien tussen diepe schoonmaakbeurten door.

Hoe we deze producten hebben gekozen

Shark-producten staan ​​vaak bovenaan de lijst met stofzuigers. Ze staan ​​bekend als stevig, betrouwbaar en gewoon goed in het doen van het werk dat van hen wordt gevraagd. Voor deze lijst hebben we gekeken naar eerdere beoordelingen die zijn uitgevoerd door producttesters en hebben we een expert ingeschakeld om inzicht te geven over hoe je het schoonmaken kunt maximaliseren. We zullen doorgaan met het toevoegen van dit verhaal terwijl we de reeks Shark-stofzuigers testen.

Onze Shopping Checklist

Zuigkracht

Zuigkracht is de kracht van de luchtstroom. Je kunt hier een idee van krijgen door naar de watt van de motor van een stofzuiger te kijken (de Shark Cordless Pet Pro+ heeft bijvoorbeeld 80 watt), maar zuigkracht is niet alles. Het gaat er ook om welke bijlagen je gebruikt, zegt Danielle Lessing, senior vice president global product development bij SharkNinja. Bij het reinigen van kale vloeren bijvoorbeeld, krijgt een zachte borstelrol die grote deeltjes en kleine kruimels. Op tapijt gebruik je een andere borstelrol, die diep ingesloten vuil opzuigt.

Grootte en gewicht

Als je weinig opbergruimte hebt, wil je zeker de afmetingen van je stofzuiger controleren. Een groter vacuüm kan natuurlijk meer vuil bevatten, maar het zal meer ruimte in beslag nemen. Evenzo, als je te maken hebt met trappen of andere beperkingen die het moeilijk maken om een ​​zware stofzuiger te slepen, moet je letten op het gewicht van de stofzuiger (hoewel de gemiddeld gewicht is 13 tot 18 pond).

Snoer versus draadloos

Als het gaat om het kiezen tussen een stofzuiger met of zonder snoer, moet je overwegen wat je van je stofzuiger wilt en wat de looptijd, het gewicht en de functionaliteit zijn, zegt Lessing. Draadloze stofzuigers zijn doorgaans lichter in gewicht en draagbaar, maar gaan minder lang mee. Een stofzuiger met snoer heeft geen limiet op de gebruiksduur en kan een heel huis krachtig reinigen, maar hij is zwaarder.

Hulpstukken en accessoires

Wat is een apparaat zonder accessoire? Hoewel de meeste Shark-stofzuigers al het totale pakket zijn, kunt u overwegen om hulpstukken en accessoires toe te voegen op basis van uw behoeften. Het type accessoire is afhankelijk van het vacuüm. “Consumenten met een Shark WandVac Cordless Handheld kunnen extra hulpstukken kopen, zoals een spleetmondstuk of accessoire opslag’, zegt Lessing. Ze stelt ook voor om extra vervangende onderdelen te overwegen, zoals filters en geurneutraliserende patronen.

Vraag het Domino

V: Hoe maak ik een Shark-vacuümfilter schoon?

Het is belangrijk om je filters regelmatig te spoelen en te vervangen, zegt Lessing. Houd er rekening mee dat sommige filters alleen met water mogen worden gewassen en dat alle filters maximaal 48 uur aan de lucht moeten drogen voordat ze opnieuw worden geïnstalleerd om te voorkomen dat er vloeistof in de elektrische onderdelen wordt gezogen. Lees natuurlijk de handleiding van uw stofzuiger voor details.

V: Hoe haal ik een Shark-stofzuiger uit elkaar?

Hoe u uw Shark-stofzuiger uit elkaar haalt, hangt af van het specifieke model. Maar, benadrukt Lessing, er zijn altijd duidelijke en “intuïtieve” contactpunten. Voor degenen onder ons die geen bakken willen legen na elk gebruik, raadt Lessing aan om de Shark AI Ultra Robot Self-Empty XLdie ongeveer 60 dagen aan vuil en puin bevat.

V: Hoe kies ik welke stofzuiger geschikt is voor mij?

We weten het, er zijn zoveel opties (en we hebben het maar over één merk!). Begin met na te denken over uw onmiddellijke behoeften. Probeer je gewoon wat kruimels te vangen in de keuken? Of misschien heb je een werkpaard nodig dat het hele huis kan schoonmaken. Houd ook rekening met uw ruimtesituatie – draadloze stofzuigers zijn bijvoorbeeld geweldige stofzuigers voor alle doeleinden, maar nemen minder ruimte in beslag dan hun tegenhangers met een bus.

Het laatste woord

De wereld van stofzuigers is groot, maar Shark verslaat de meeste concurrenten door betrouwbare en duurzame reinigingsapparaten aan te bieden tegen goede prijzen. Hoewel het beste vacuüm voor u afhangt van uw behoeften, is onze keuze voor het beste algemene Shark-vacuüm de Shark Navigator Lift Away omdat deze krachtig maar licht is (en bovendien betaalbaar).

De redacteuren van Domino beheren elk product op onze site onafhankelijk, omdat we net zo geobsedeerd zijn door veel en een ontdekking onder de radar als jij. Artikelen die u koopt, kunnen ons een aangesloten commissie opleveren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.