How to wash a mattress protector

Niet weten hoe je een matrasbeschermer moet wassen, is niet iets waar je op moet slapen. Of je bed er nu schoon uitziet of tastbare tekenen vertoont dat het een beetje TLC nodig heeft, het verwijderbare item dat bovenop je matras zit, moet zo nu en dan worden ontsmet.

Je moet niet alleen op zoek naar significante vlekken en vlekken om een ​​reiniging te activeren. Geuren kunnen er vaak op wijzen dat bacteriën, huisstofmijten, bedwantsen en andere vervelende dingen aanwezig zijn, en sommige van deze dingen kunnen natuurlijk niet met het blote oog worden gezien…

En hoewel sommige van de beste matrasbeschermers op de markt beweren enige bescherming te bieden tegen ongedierte en huidirriterende stoffen, moet uw topper af en toe worden gedesinfecteerd als preventieve maatregel om te voorkomen dat schimmel en ander organisch materiaal gedijen.

Hoe een matrasbeschermer te wassen?

Het goede nieuws is dat u uw matrasbeschermer niet naar een gespecialiseerde dienst hoeft te sturen of geld hoeft uit te geven aan dure apparatuur. Het enige wat je nodig hebt is je wasmachine en wat huishoudelijke artikelen die je waarschijnlijk al bij de hand hebt.

Dus wat uw reden ook is om een ​​matrasbeschermer nodig te hebben, of het nu is om de symptomen van allergieën te verlichten, de levensduur van uw beste matras te verlengen, of… als u een beetje onhandig bent bij het eten of drinken in bed… U goede resultaten moeten kunnen behalen.

Voordat u uw bedaccessoires in uw wasmachine stopt, moet u deze controleren op eventuele schade. Als u uw wasmachine gebruikt om uw hoes schoon te maken zonder er eerst overheen te kijken, kan dit het artikel beschadigen en kan uw apparaat zelfs kapot gaan.

‘Voordat je de matrasbeschermer uiteindelijk gaat wassen, moet je controleren op tekenen van schade, zoals gaten, slijtage of scheuren. Als deze gaten niet worden gerepareerd, kunnen ze je wasmachine vullen met pluisjes en zelfs lege matrasbeschermers.’ waarschuwt Eric Jones, CEO, Couture Candy (opent in nieuw tabblad)

1. Verwijder vuil en puin

We spraken met Martin Seeley, een startup-enthousiasteling, ondernemer, CEO en oprichter van Matras volgende dag (opent in nieuw tabblad) merkt op hoe ‘Eerst en vooral moet u alle materialen van de matrasbeschermer verwijderen. Dit omvat lakens, dekens, kussens en al het andere dat zich aan de oppervlakte zou kunnen bevinden.’

Volgende ‘U kunt een stofzuiger met opzetborstel gebruiken om eventueel vuil of vuil op het oppervlak voorzichtig te verwijderen.’ Denk aan haren van huisdieren, stof, vuil van vuile voeten en al het andere.

2. Vlekken reinigen en vlekken voorbehandelen

Vervolgens wilt u van tevoren eventuele pre-vlekbehandelingen doen. Seeley voegt eraan toe: ‘Als je het oppervlak eenmaal hebt gestofzuigd, kun je beginnen met het reinigen van plekken die bijzonder vuil lijken te zijn. U kunt hiervoor een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek gebruiken.’

‘Als er ernstige vlekken zijn, kun je die beter wegwerken voordat je de matrasbeschermer in de wasmachine gooit.’ legt Alex Savy uit, een gecertificeerde slaapwetenschapscoach en de oprichter van SleepingOcean.com (opent in nieuw tabblad).

‘Als je bloed van beddengoed verwijdert, moet de vlek vooraf worden geweekt in koud water gemengd met een beetje zout. Bij urinevlekken is het beter om de matrasbeschermer te laten weken in een mengsel van lauw water, afwasmiddel en een halve eetlepel ammoniak oplossing (opent in nieuw tabblad).’

Tony Klespis, ook een gecertificeerde slaapwetenschapscoach, en slaapaccessoireseditor bij Mattress Clarity zegt dat je ook ‘een mengsel van gelijke delen kunt gebruiken’ waterstof peroxide (opent in nieuw tabblad)afwasmiddel en water in een spuitfles (opent in nieuw tabblad). Spuit dit gewoon op je matrasbeschermer en dep het uit om vlekken aan te pakken.’

3. Handwas of gebruik de machine (op de juiste stand)

Net zoals je de labels op je kleding zou controleren wanneer je de was doet, moet je ook je due diligence doen bij het wassen van een matrasbeschermer.

Seeley vervolgt: ‘Als je klaar bent met schoonmaken, kun je de matrasbeschermer in de wasmachine doen. Gebruik een zacht programma en een mild wasmiddel.’

We spraken met Larry Snider, VP Operations van Vakantiewoningen in Casago (opent in nieuw tabblad) wie zegt: Controleer bij het schoonmaken van je matrasbeschermer het etiket. Afhankelijk van het merk en type zijn er verschillende onderhoudsinstructies en die moet je volgen om de kwaliteit van de matrasbeschermer te beschermen. Op het label staat de temperatuur van het water dat u moet gebruiken, de droogcyclus die het beste werkt en of er speciale wasmethoden worden aanbevolen.

Amar Vig, algemeen directeur, Londen-fs (opent in nieuw tabblad)voegt toe: ‘Een echte matrasbeschermer is wasbaar in de machine, in tegenstelling tot dekmatrassen. Dit accessoire varieert van stof die werkt als een hoeslaken tot andere die beschermen tegen huisstofmijt en vloeistoffen.’

‘Matrasbeschermers moeten worden gewassen in lauw water met een mild wasmiddel op de zachte cyclus. We willen u herinneren aan de risico’s van bleekwater, stomerijen en heet water. Spoel na het wassen. Zeep en zeepsop kunnen schimmel en meeldauw op matrasbeschermers bevorderen. Droog het materiaal voor gebruik goed af om schimmelgroei te voorkomen.’

Brad Hall, mede-oprichter en CEO van SONU Slaap (opent in nieuw tabblad) beveelt eigenlijk een koudwatercyclus aan. ‘Je wilt je matrasbeschermer zorgvuldig schoonmaken vanwege het belangrijke werk dat het doet… Was je matrasbeschermer met de hand in koud water.’

5. Laat het volledig drogen

Onze experts raden aan dat je, hoe je je beschermer ook wast, ervoor moet zorgen dat deze helemaal droog is voordat je hem weer op bed legt. Hall zegt na het wassen: ‘Laat het dan volledig aan de lucht drogen voordat je het weer op je matras plaatst om de ophoping van bacteriën te voorkomen. Het vermijden van de droger is belangrijk omdat warmte niet alleen uw matrasbeschermer doet krimpen, maar ook de vochtafvoerende elementen die uw matras schoon en droog houden, zal aantasten.’ hij voegt toe.

Echter, Geoff McKinnen, een gecertificeerde slaapcoach bij Amerislaap (opent in nieuw tabblad) heeft een andere kijk op het droogproces. Hij zegt: ‘Je kunt je matrasbeschermer in de droger doen of aan de lucht laten drogen onder de zon of met een ventilator. Als u ervoor kiest om het in de droogtrommel te drogen, doe dit dan met vergelijkbare stoffen, maar gebruik een lage temperatuur en een lage wasdroger. Nadat de topper volledig droog is, is deze klaar voor gebruik. Strijk je matrasbeschermer niet, overmatige hitte beschadigt de waterdichte voering.’

Weg met geurtjes met natriumbicarbonaat

Als je matrasbeschermer bijzonder stinkt, probeer dan een andere natuurlijke methode met zuiveringszout, zoals aanbevolen door Klespis. ‘Je kunt zuiveringszout gebruiken om je matrasbeschermer schoon te maken en vervelende geurtjes te verwijderen!” Dit werkt waarschijnlijk het beste door erover te sprenkelen en het vervolgens met water te besproeien en het een tijdje te laten weken voordat je het met de hand afwast of erin draait de wasmachine als het super stinkt.

Hoe vaak moet je een matrasbeschermer schoonmaken?

‘Je moet ervoor zorgen dat je je matrasbeschermer ongeveer één keer per maand wast’, zegt Grace Baena, curator interieur en merkdirecteur bij Kaiyo (opent in nieuw tabblad)

‘Als je allergisch bent, wil je misschien de frequentie verhogen naar ongeveer eens in de twee weken. Omdat de matrasbeschermer door het onderlaken wordt afgedekt, hoeft hij niet zo vaak gewassen te worden als je lakens, maar moet hij wel regelmatig gewassen worden.’

En natuurlijk, als je vrienden en familie graag een nachtje in een logeerkamer wilt ontvangen, is het essentieel dat je de matrasbeschermer aan beide kanten van hun verblijf schoonmaakt. Hetzelfde geldt voor als je om voor de hand liggende redenen ziek bent geweest, bijvoorbeeld door een verkoudheid of griep.

‘Was je matrasbeschermer altijd voor en na bezoek van gasten. Als de matrasbeschermer niet regelmatig wordt gebruikt, hoef je hem niet zo vaak te wassen als andere beschermers. Toch moet je het toch elke twee tot drie maanden schoonmaken om stofophoping te voorkomen.’ legt McKinnen uit.

Wat niet te doen bij het schoonmaken van een matrasbeschermer

Naast het vermijden van agressieve reinigingsmiddelen met bleekmiddel en chloor, is extreme hitte ook iets waar uw matrasbeschermer niet aan mag worden blootgesteld, omdat deze het speciale textielmateriaal kan krimpen en vernietigen dat beschermers (met name waterdichte matrasbeschermers) maakt. manier waarop ze dat doen.

‘We raden af ​​om matrasbeschermers naar de stomerij te brengen, omdat de hitte het waterdichte materiaal kan verpesten.’ zegt McKinnen.

Toen hij begin twintig was, openden Martin Seeley en zijn vader verschillende linnen- en beddenwinkels in het zuidoosten voordat ze later een beddenwinkel openden die hoogwaardige Franse en antieke lijsten verkocht. In het begin van de jaren 2000 gingen ze online en verhuisden ze naar een speciaal gebouwd magazijn in Kent, waar ze nu volledig opereren en landelijk leveren met honderden matrassen per dag. In 2019 ging de vader van Seeley met pensioen, maar met de hulp van zijn team van 25 man heeft hij nu zijn

Met meer dan drie decennia ervaring in de branche is het doel van Seeley dat u geld bespaart en de volgende dag gelukkig slaapt. Hij gelooft dat een goede nachtrust de sleutel is tot een gelukkig leven, en daarom zijn we een samenwerking aangegaan met enkele van de toonaangevende fabrikanten in het VK. MattressNextDay heeft een reeks producten op voorraad van bekende merken zoals: Stille Nacht (opent in nieuw tabblad), Sleepeezee (opent in nieuw tabblad)en nog veel meer, met een bewezen staat van dienst op het gebied van producten van hoge kwaliteit en klantenservice.

Een foto van Alex Savy, gecertificeerd slaapcoach en oprichter van Sleeping Ocean

Alex’ reis naar de wereld van slaapproductrecensies begon toen hij voor het eerst zijn favoriete boek over slaap las. Waarom we slapen door Matthew Walker (opent in nieuw tabblad) trok de aandacht van Alex vanwege het diepe inzicht van de auteur in de aard van slaap en hoe deze het dagelijks leven van mensen beïnvloedt.

Het besef van het belang van goede rust inspireerde Alex Savy om zijn slaap te volgen met behulp van de Oura-ring. Na verloop van tijd begon Alex Savy te begrijpen hoe belangrijk een matras en andere slaapaccessoires spelen als het gaat om een ​​rustgevende slaap.

Daarom besloot Alex Savy om matrassen en andere slaapproducten te gaan reviewen. Alex Savy heeft meer dan 100 artikelen geschreven over slaap en slaapgerelateerde producten en duikt graag diep in het onderwerp en ontdekt wat mensen kan helpen een goede nachtrust te krijgen.

Hij heeft ook meer dan 20 producten beoordeeld (voorlopig), waaronder matrassen, bovenmatrassen, kussens, lakens en meer. Hij realiseert zich dat elk van deze producten mensen mogelijk kan helpen beter te slapen, wat het beoordelingsproces zo spannend voor hem maakt. Voor Alex is het meer dan alleen een product testen. Het gaat erom mensen te helpen de juiste oplossing voor hun slaapproblemen te vinden en hen hopelijk te helpen de kwaliteit van hun slaap en leven te verbeteren.

Alex Savy maakt ook videoreviews over matrassen op YouTube. Hierdoor kan hij meer details en belangrijke specificaties delen met het publiek, waardoor meer mensen de kans krijgen om de juiste matras te vinden.

Een headshot van Brad Hall, CEO van SONU Sleep, gekleed in een blauw blazerkostuum en een wit overhemd

Brad kreeg zijn achtergrond in de gezondheidszorg al vroeg toen hij als apotheker werkte. In 2013 sprong hij vervolgens over naar bedrijfsleiderschap tot hij in 2019 medeoprichter was van SONU Sleep.

Geoff McKinnen is een schrijver die zich voornamelijk richt op de gezondheidszorg en heeft artikelen geschreven over van alles en nog wat, van voedingsmiddelen om je te helpen afvallen tot het verband tussen Alzheimer en slaap. Geoff is gepassioneerd om lezers te helpen hun welzijn te verbeteren om een ​​gelukkiger leven te leiden. Buiten het werk houdt Geoff van fietsen en wandelen en gelooft hij dat hij door een gezonde levensstijl te leiden, anderen kan helpen hetzelfde te doen.

Als er door het verwijderen van je beschermer vlekken op je bed zijn ontstaan, hebben we ook een hele handleiding voor het schoonmaken van een matras. Onze methoden voor het verwijderen van vlekken omvatten commerciële schoonmaakproducten, milieuvriendelijke benodigdheden en natuurlijke behandelingen die u misschien in uw keukenvoorraad aantreft.

Leave a Comment

Your email address will not be published.