16 budget kitchen remodel ideas: high-end style for less

Het ontwerpen van een budget keukenrenovatie kan ontmoedigend aanvoelen. Met een lijst met must-haves en would-loves voor de kamer, kun je al snel het gevoel hebben dat het krijgen van de look en de lay-out die je wilt, veel meer geld zal kosten dan je beschikbaar hebt.

Maar het goede nieuws is dat de kosten voor het verbouwen van de keuken kunnen worden verlaagd zonder afbreuk te doen aan de stijl of de bruikbaarheid van de kamer als u op de hoogte bent van uw keuzes voor alle elementen van de kamer, van kasten tot werkbladen, en vloeren tot kranen, en gebruik de juiste strategieën.

Om u te helpen de kamer van uw dromen te realiseren met een kleinere uitgave, hebben we de experts gevraagd om hun beste tips te delen over het plannen en ontwerpen van grote en kleine keukens met een beperkt budget, en dit is het dieptepunt.

16 ideeën voor een budget keukenrenovatie

Een grondige planning voor alle keukenrenovaties is essentieel, of u nu een groot budget heeft of niet. ‘Maak een gespecificeerde lijst van alle apparaten, armaturen, bouwmaterialen en afwerkingen die u voor uw keuken wilt’, adviseert John Bodrozic, mede-oprichter en CEO van Home Zada (opent in nieuw tabblad). ‘Dit omvat alles, inclusief onderkasten, bovenkasten, werkbladen, vuilophaal, zuurkast, vloeren, verlichtingsarmaturen, elk apparaat en meer. Het ontwikkelen van een realistisch budget begint met het in kaart brengen van alle benodigde projectpunten.’

Gebruik onze deskundige gids om te zien waar u kunt besparen en toch de look kunt creëren waar u van houdt en de functies kunt toevoegen die u nodig hebt.

1. Stel je eigen kasten samen

Keuken met donkergrijze kasten en lichte werkbladen en ontbijtbar en krukken

Krediet: Walcraft-kasten

Voor een keukenrenovatie die binnen het budget valt, kiest u voor kant-en-klare (RTA) keukenkastideeën. ‘Het duurste onderdeel van een keukenrenovatie zijn de kasten, dus de kans om te besparen is enorm’, zegt Sean Walsh, CEO van Walcraft kasten (opent in nieuw tabblad).

‘RTA-kasten worden ongemonteerd geleverd en stonden vroeger alleen bekend om hun prijs. Naarmate de vraag groeide, nam ook hun kwaliteit toe’, vervolgt hij. ‘Je kunt een keuken krijgen die eruitziet alsof je veel meer hebt betaald, voor veel, veel minder.’

2. Overweeg keukenstijl

Keuken met licht houten kasten en eiland en witte muren

Krediet: blokrenovatie

De stijl van de keuken die u kiest, kan u helpen minder uit te geven. ‘Kiezen voor een modern, minimalistisch ontwerp kan veel helpen, omdat de essentie van de stijl gematigdheid is – plaatkasten zijn een geweldige manier om je keuken een chique tintje te geven zonder de bank te verslaan’, zegt creatief directeur bij Block Renovation (opent in nieuw tabblad) Jef Lai.

‘Hierdoor kun je je concentreren op kleinere details en decoraties om je ruimte echt te definiëren.’

3. Neem planken op in het ontwerp

Keuken met witte kasten, open planken en vloer met patroon

Krediet: blokrenovatie

Overweeg om een ​​deel van de opslagruimte van de keuken te voorzien van planken voor een goedkopere keukenrenovatie.

‘In plaats van gesloten kasten te installeren, waarvoor meer materiaal en meer tijd nodig is om te bouwen, kan het gebruik van open rekken voor bovenkasten niet alleen besparen op materiaal- en arbeidskosten, maar biedt het ook een geweldige kans om prachtig servies en glaswerk te tonen dat vaak verborgen is’ zegt Amanda Gunawan, de oprichtende partner van boetiekarchitectuur en ontwerpbureau OWIU (opent in nieuw tabblad) studio.

‘Open planken kunnen worden gebruikt om wat meer sculpturale stukken of aardewerk tentoon te stellen’, beaamt Jeff Lai.

4. Vermijd het wijzigen van de lay-out

Als de reden voor uw verbouwing is om te updaten in plaats van omdat de oorspronkelijke lay-out niet werkt, kunt u minder uitgeven.

‘Om de kosten laag te houden, vermijd het verplaatsen van de locatie van apparaten, want dat zou extra ruw loodgieterswerk/elektriciteitswerk vergen, wat de totale kosten aanzienlijk verhoogt’, zegt residentiële vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in het opknappen van huizen en het verhuren/verkopen ervan in de omgeving van Chicago Bill Samuel van Ontwikkeling van blauwe ladder (opent in nieuw tabblad).

Dat geldt ook voor andere elementen van de kamer. ‘Muren slopen, kranen verplaatsen, ovens, dat alles zal ervoor zorgen dat de kosten van uw renovatie omhoogschieten’, zegt Jeff Lai. ‘Het is een goede vuistregel om de indeling van je plek hetzelfde te houden om de kosten laag te houden.’

5. Hergebruik meubels

Hoge plank in een antieke keuken met groene kasten

Krediet: Darren Chung

Geef items een nieuw leven om een ​​high-end look te krijgen zonder een high-end uitgave. ‘Gebruik spaarzaam meubilair om een ​​op maat gemaakt hok te maken dat dienst kan doen als voorraadkast of koffiebar die er duur uitziet, maar die je aanzienlijk minder kost dan het kopen van een gloednieuw stuk’, zegt Amber Shay, nationale VP van ontwerpstudio’s, Meritage Huizen (opent in nieuw tabblad).

En beschouw pre-loved items als accessoires om ook een individuele stijl en een karaktervolle afwerking te creëren. ‘Ik zou mensen aanraden om in kringloopwinkels naar artikelen te zoeken’, zegt Lily Will, oprichter en ontwerper bij Ooit Achtergrond (opent in nieuw tabblad). ‘Kringloopwinkels hebben meestal vintage items die je kunt gebruiken voor je keukendisplays.’

6. Vraag niet slechts één offerte aan

Als het gaat om het inschakelen van de professionals die u nodig heeft voor een goedkope keukenrenovatie, neem dan de tijd om meerdere offertes te krijgen. ‘Er is geen universele prijslijst voor welke handel dan ook’, legt Jake Romano uit, die de leiding heeft Jan de Loodgieter (opent in nieuw tabblad). ‘De prijzen van sommige mensen hebben geen rijm of reden – ze willen gewoon zoveel krijgen als ze kunnen krijgen.’

7. Focus op hardware

De selectie van hardware biedt de mogelijkheid om uw keuken een boost te geven. ‘Kasthardware kan een manier zijn om veel stijl toe te voegen en goedkopere kasten aan te kleden’, zegt Amber Shay.

Wil je de kamer een nieuwe look geven? ‘De nieuwe trend is om meerdere stijlen knoppen, grepen, prullenbakken, enz. in dezelfde keuken te combineren’, zegt ze.

8. Wees slim met werkbladen

Een zwarte keuken met grijs geometrisch behang backsplash

Krediet: limoenkant

Het is mogelijk om bijvoorbeeld de kosten van kwartswerkbladen en andere materialen te besparen, maar toch de oppervlakken te introduceren die u wilt. Denk bijvoorbeeld aan ‘opgeslagen kwarts-werkbladopties van een lokale aanrechtfabrikant versus bekende merken’, zegt: Carla Bast (opent in nieuw tabblad), een freelance interieurontwerper gevestigd in de Twin Cities, Minneapolis, St Paul. ‘Vaak krijg je dezelfde look als de bekende merken voor minder.’

U kunt ook overwegen om verschillende oppervlakken te combineren om een ​​geweldige keuken te krijgen met een beperkt budget. ‘Gebruik meerdere producten voor werkbladen’, zegt Esther Dormer, van Dakkapel ontwerpen (opent in nieuw tabblad). ‘Graniet mengen met houten werkbladen is zowel mooi als voordelig.’

9. Overweeg gebruikte of overstockkasten

Pastel keukenschema met

Krediet: Crown Paints

Zoek naar manieren om op kasten te besparen en toch uw keuken er op zijn best uit te laten zien. ‘Misschien is er een lokale winkel in de buurt die hoogwaardige keukenkasten en armaturen verkoopt die voorzichtig worden gebruikt of overstockartikelen’, zegt Melanie Hartmann, eigenaar van Creo Huizenkopers in Dundalk (opent in nieuw tabblad). ‘Deze kunnen het uiterlijk van uw keuken echt doen uitkomen en het er high-end uit laten zien, terwijl u zich binnen een krap budget kunt houden.’

10. Maak van de ventilatiekap een blikvanger

moderne open woonkeuken met groene afzuigkap en blauwe greeploze kasten

(Afbeelding tegoed: Franke)

Het vervalsen van een afwerking voor de ventilatiekap kan transformerend zijn. ‘Maak een high-end ogende afzuigkap om als middelpunt van de hele keuken te fungeren met geverfde bekleding of gipsplaat die kan worden gemaakt om eruit te zien als metaal of gips met gemakkelijk te maken verfafwerkingen’, beveelt Amber Shay aan.

11. Onderzoek apparaten

zwart marmeren keukeneiland, roze en gele muren, terracotta vaas, smaragdgroene stoelen, glazen hanglampen

Krediet: Roundhouse

Het loont de moeite om product- en merkonderzoek te doen naar items met een grote prijs, zoals apparaten. ‘Luxe merken zoals Subzero en Wolf versus gematigde merken zoals GE Monogram en instapmerken zoals Whirlpool (opent in nieuw tabblad) zal een dramatisch prijsverschil hebben voor elk apparaat’, zegt John Bodrozic.

Dat betekent natuurlijk niet dat je op alle opties hoeft te besparen, maar je kunt je uitgaven wel concentreren op bijvoorbeeld het assortiment en besparen op een vaatwasser.

12. Koop de kraan bij grote kistenwinkels

Bespaar op een keukenkraan door naar een grote winkel te gaan. ‘Het upgraden van uw keukenkraan kan zowel de esthetiek van uw keuken als de de functionaliteit van een van de hardst werkende delen van de ruimte’, zegt remodeler en ontwerper Laurie March (opent in nieuw tabblad).

‘Als je met een beperkt budget ontwerpt, zoek dan naar vertrouwde merken die verkrijgbaar zijn in de winkel of online. Ik ben dol op de Crue keukenkraan van Kohler vanwege zowel het ontwerp als de functionaliteit, inclusief de handige hoge boog en veegdouche voor stoere gerechten, een must-have in de keuken van elke kok.’

13. Reface in plaats van kasten te vervangen

Keuken met grijze kasten en eiland

Krediet: Angela Rose Slim Shaker in Dream Dusk, Nieu Cabinet Doors Foto: @angelarosehome

Het kan zijn dat u keukenkasten niet volledig hoeft te vervangen om uw ruimte een geheel nieuwe look te geven.

‘Je keuken updaten door je kastdeuren en ladefronten een nieuwe stijl en kleur te geven, is een budgetvriendelijke manier om je keuken te updaten’, zegt hoofd design en marketing bij Nieu Cabinet Doors (opent in nieuw tabblad) Teri Simone. ‘En je kunt het zelf. Als je lay-out goed voor je werkt, maar de stijl van de kasten een beetje achterhaald is, kun je flink besparen door je kastbodems te behouden en de gezichten te vervangen.

‘Je kunt besparen op professionele installatiekosten en het ongemak van aannemers in huis’, vervolgt ze. ‘Kastkasten hebben minder slijtage dan deuren en zijn dus meestal in goede staat, ook na jarenlang gebruik. Voor de gemiddelde keuken kost het vervangen van alleen de kastdeuren en ladefronten slechts $ 1800, afhankelijk van de grootte van je keuken, vergeleken met maximaal $ 50.000 plus voor een gloednieuwe keuken. Frisse deuren met moderne hardware kunnen een verouderde of vermoeide keuken volledig nieuw leven inblazen en het eruit laten zien als een gloednieuwe kamer.’

14. Kijk naar de vloer

Een moderne neutraal ingerichte keuken met grijze laminaatvloer

Krediet: Vloeren Superstore

Houten vloeren zijn wenselijk, maar als u minder wilt uitgeven, bekijk dan de alternatieven. ‘In de meeste van onze keukenrenovaties gebruiken we bij voorkeur luxe vinylplanken’, zegt Bill Samuel. ‘Het product is zeer duurzaam en de meeste zijn ook 100 procent waterdicht.’ Bespaar op arbeidskosten door zelf vinylplanken te plaatsen.

Of denk aan een betonnen vloer. ‘Als alternatief voor hout en duurdere opties, zijn betonnen vloeren geweldig voor mensen die willen besparen op materiaalkosten’, zegt Amanda Gunawan. ‘Voor degenen die zich zorgen maken dat de ruimte koud of industrieel aanvoelt, voeg warmte toe met tapijten, planten en verlichting.’

15. Maak een feature wall

Keuken met terrazzo werkblad en achterwand en ingelijste blauwe kunstdruk

Krediet: Chris Snook

Voor een high-end look zonder enorme uitgaven, hang behang op. ‘Voeg mooi behang toe aan een accentmuur’, zegt Esther Dormer. ‘Het richt de blik op iets moois en is een makkelijke doe-het-zelf-tip.’

16. Overvloedige aandacht op het eiland

Blauwe en groene keukens zijn trendy, uitgerust met kookeilanden, pantry's en zelfs bureauruimte

Krediet: Benchmarx

Een van de belangrijkste aspecten van het ontwerpen van een goedkope keukenrenovatie die nog steeds super stijlvol is, is dat je je concentreert op uitgaven op de juiste plaatsen – en een daarvan zou het keukeneiland kunnen zijn.

‘Maak van het eiland de ster met speciale kasten en/of werkbladen en minder speciale afwerkingen aan de rand’, beveelt Amber Shay aan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.